08 June, 2013

Lemon mousse


For a cosy dinner at a friendly couple's place I made lemon mousse, by request.
It's a very soft but sweet dessert, with a nice citrine fragrance and very fresh, good for those hot summer days.
There is still a very small cup in my fridge, waiting for me to take care of it.

Ingredients:

1 big can of condensed milk or 2 small/regular cans
4 lemons
2 plain yoghurts

Recipe:

Grate the zest of two big lemons and squeeze the juice of the four of it.
In a bowl pour the condensed milk, the yoghurts and the lemon juice and mix it until you get a creamy mixture. Then place it in a nice serving bowl and pinch the lemon zest on top of it.
Take it to the fridge for at least two hours.
Serve it cold and enjoy.




Ontem fui jantar a casa de um casal amigo e, a pedido dos anfitriões, levei uma mousse de limão.
Esta sobremesa fresca, muito suave mas bastante doce, com um delicioso travo a citrinos, é ótima para os dias quentes de verão.
No frigorífico ainda tenho uma taça pequena à minha espera.

Ingredientes:

1 lata grande de leite condensado (do Lidl) ou 2 latas pequenas/comuns
4 limões
2 iogurtes naturais

Preparação:

Ralar a raspa de dois limões e espremer o sumo dos quatro.
Bater o leite condensado, os iogurtes e o sumo de limão até obter uma mistura cremosa.
Nessa altura deitar tudo numa taça de servir e salpicar com a raspa dos limões.
Levar ao frigorífico durante um mínimo de duas horas e servir fresca.

No comments: