12 June, 2013

Tomato tower


Saturday dinner is my favourite one. You have spent the day doing whatever you like and, as a bonus, you have plenty of time to prepare a nice dinner and to enjoy it for as long as you want. It's a great way to relax after and before a week full of work, where your time is counted and you have almost no time to properly appreciate your meals.
That's why I put an extra effort to this saturday's meal and started out with a vegetarian appetizer that went great with a glass of red wine.

Ingredients:

1 or 2 plum tomatoes
1 big chunk of a salty goat cheese
Fried onions (from Ikea)
Some basil leaves

Recipe:

Wash the tomatoes and the basil leaves. Slice the tomatoes and place them on a plate. On top of each slice put a bit of cheese, one tea spoon of fried onions and, for a perfect combination of tastes, one or half of a basil leaf.
Don't add any salt, but you can't say no to a pinch of pepper.



O meu momento favorito do fim de semana é sempre o jantar de sábado, porque tenho todo o tempo do mundo para o planear e apreciar longamente. É, por isso, uma maneira perfeita para relaxar depois e antes de uma nova semana cansativa de trabalho, onde as refeições acabam por ser feitas à pressa, sem merecerem a devida atenção.
Por isso, neste sábado, comecei com uma entrada vegetariana deliciosa que combinou perfeitamente com um copo de vinho tinto.

Ingredientes:

1 ou 2 tomates chucha
1 pedaço grande de queijo de cabra minimamente salgado
Cebolas fritas (do Ikea)
Algumas folhas de manjericão

Preparação:

Lavar os tomates e as folhas de manjericão. Cortar os tomates em fatias e colocá-las num prato. Sobre cada uma delas pôr um boca
do de queijo, uma colher de chá de cebolas fritas e, para um final em beleza, meia ou uma folha de manjericão.
Não é preciso adicionar sal, mas também não se pode recusar um bocadinho de pimenta.

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