02 July, 2013

Chicken fricassee with gratinated asparagus




Yesterday evening I wanted a cosy and romantic week dinner. It couldn't take too long to cook but it should be tasty and very comfortable. It's one of the best things about being a couple with no children, yet: enjoying those little moments that normally we don't care much about and make it the best moment of our lives. And food really helps.

Ingredients:

1 pack of chicken fricassee
Big and chunky white asparagus (as many as you want)
Goat and/or emmental cheese

Recipe:

Season the chicken pieces with salt, lemon juice and a bit of lemon zest, paprika and pepper. Add enough cooking white wine and place it in the hoven at 180ºC for about 30 minutes.
Place the asparagus in a glass pyrex and cover it with cheese. Let it gratinate for about 10 minutes also at 180ºC.
It's a very simple yet tasty dish that can be served with a glass of wine.

Ontem à noite apetecia-me ter um jantar agradável e romântico. Uma vez que era uma noite de semana, não podia demorar muito tempo a cozinhar, mas tinha na mesma de ser saboroso e confortável. Esta é uma das principais vantagens de ser um casal ainda sem crianças: apreciar estes pequenos momentos que normalmente achamos insignificantes e torná-los uns dos melhores das nossas vidas. E a comida, claro, ajuda.

Ingredientes:

1 embalagem de fricassé de frango
Espargos brancos grandes (tantos quantos necessários=
Queijo de cabra e/ou emmental

Receita:

Temperar a carne com sal, sumo e um pouco de casca de limão, pimentão doce e pimenta. Regar com algum vinho branco de cozinha e levar ao forno a 180ºC, durante cerca de 30 minutos.
Colocar os espargos num pyrex e cobrir com queijo. Levar ao forno a gratinar durante cerca de 10 minutos, também a 180ºC.
É um prato muito pouco elaborado mas, ainda assim, muito saboroso e que combina bem com um copo de vinho.


No comments: