11 May, 2013

Homegrown oxheart tomatoes


I know I've been away, but the last days of planning a wedding are a little bit tiring and time-consuming, so many other projects are kept in a shelf for now. Especially when I'm on a very low calorie diet, which makes me want to cook less and less.

However, about one month ago, I decided I wanted to have homegrown tomatoes and fines herbes, which is  why I planted seven oxheart tomatoes that are growing and growing and will be able to be eaten in a couple of months. I can already see the yellow flowers blossing.
In my yard there is, also, an attempt to grow basil leaves and hopefully it will suceed. I really like the fruity smell and the taste of it in a salad or as an appetizer.


Não tenho estado muito ativa por aqui, mas os últimos preparativos de um casamento têm o condão de requerer a nossa quase total atenção, passando alguns outros projetos para segundo plano. Para além disso, estando numa dieta muito rígida, não tenho andado com muita vontade de cozinhar.
No entanto, não pus a culinária completamente de lado: há cerca de um mês decidi que queria ter tomates caseiros e algumas ervas aromáticas no jardim, pelo que plantei sete tomates coração de boi que já cresceram bastante e até já se vê uma florzinha amarela. Daqui a dois meses já teremos tomates prontos para comer.
Tenho também algumas sementes de manjericão que espero que também consigam crescer, porque não só adoro o seu cheirinho frutado, como são um ótimo condimento para saladas ou aperitivos.

No comments: